VAN ZEN FILOSOFTIE TOT BRILLEN: MINAMOTO’S UNIEKE BENADERING


Minamoto is geïnspireerd door historische Japanse brillen, maar ook door de traditionele Japanse Zen-filosofie. Onze nieuwste collectie is een eerbetoon aan de essentie van Zen, zorgvuldig ontworpen om authenticiteit, comfort en minimalistische schoonheid te weerspiegelen. Elke bril is vernoemd naar een betekenisvol Zen-woord, waardoor onze ontwerpen een dieper gevoel van betekenis en sereniteit krijgen en tegelijkertijd ons Japanse erfgoed eren.


Zen begrijpen: een reis naar verlichting


Het zenboeddhisme komt oorspronkelijk uit India en werd in China bekend als “Chan”. In de 13e eeuw ontwikkelde een unieke expressie in Japan, waar het tussen de 14e en 16e eeuw vooral tot bloei kwam onder de samoerai. Centraal in Zen staat “meditatie” als een pad naar verlichting door middel van diepgaande zelfreflectie en het overstijgen van gewone waarnemingen. Verlichting in Zen staat voor een spirituele staat waarin het bestaan begrepen wordt, vrij van lijden en verlangen. In de praktijk omvat Zen meditatietechnieken die erop gericht zijn de geest tot rust te brengen, zodat beoefenaars elk moment direct kunnen ervaren en met volledig bewustzijn in het heden kunnen leven. Dit verhoogde bewustzijn bevordert mindfulness van iemands omgeving en innerlijke staat en helpt mensen om de mentale automatische piloot uit te schakelen die vaak het dagelijks leven beheerst.


Onze collectie: Zen vertaalt in brildesigns


Onze nieuwste collectie vertegenwoordigt de tijdloze waarden van de Zen-filosofie: eenvoud, minimalisme en mindfulness. We richten ons op de ware essentie van brillen: comfort, authenticiteit, hoge kwaliteit en aandacht voor detail. De collectie bestaat uit handgemaakte monturen van ultralicht titanium en een titanium-acetaat combinatie, die ongeëvenaard comfort en een sereen, ontspannen gevoel bieden. Elk model is vernoemd naar een Zen-woord, niet alleen als naam, maar als een weerspiegeling van de leer en denkwijze die in de Japanse cultuur verankerd zijn. Deze woorden dienen als dagelijkse herinnering om te leven met bewustzijn, aandacht en mindfulness, en weerspiegelen de Zen-praktijk van het genieten van het huidige moment met helderheid en vrede.


Zen woorden: de essentie van onze collectie


De Zen-woorden die voor onze collectie zijn gekozen, zijn niet zomaar namen; ze bevatten diepgaande leringen die passen bij de filosofie van Minamoto Eyewear.


KOJITSU (MN31024): “Nichi nichi kore kojitsu“


Deze zin betekent “Elke dag is een goede dag”. Het benadrukt hoe belangrijk het is om met een genereus hart te leven en positiviteit te omarmen. In de zen-praktijk gaat dit concept over het erkennen van de onvervangbare waarde van elke dag, ongeacht de omstandigheden. Deze zin wordt vaak gebruikt in Chanoyu (de Japanse theeceremonie) en staat op rollen in de tokonoma (nis) om deelnemers eraan te herinneren dat een dag op zichzelf niet goed of slecht is – onze houding bepaalt dat. Het KOJITSU model belichaamt dit principe en moedigt zijn dragers aan om elke dag met dankbaarheid en optimisme te bekijken en het goede in het dagelijkse leven te zien.


SHOUKO (MN31030): “Kyakka shouko”


Vertaald betekent dit “Verlicht je stappen en kijk goed”. Deze zin benadrukt het belang van zelfreflectie en bewustzijn. In Zen gaat het erom jezelf diepgaand te begrijpen voordat je een oordeel velt over anderen. Deze praktijk bevordert een mentaliteit van introspectie en zorgvuldige observatie, wat essentieel is voor een mindful leven. Het SHOUKO-model vertegenwoordigen dit diepe zelfbewustzijn en moedigt de drager aan tot introspectie, waardoor een doordachte en weloverwogen benadering van het leven wordt bevorderd.


RYUSUI (MN31030): “Koun ryusui”


Deze uitdrukking betekent: “Handel natuurlijk zonder gehechtheid, alsof je met de getijden mee stroomt” en benadrukt aanpassingsvermogen en meegaan met de stroom. In Zen gaat dit concept over het met gemak en gratie door het leven gaan, zonder je vast te klampen aan verlangens of resultaten. Afgeleid van de Zen-zin “Kou Un Ryu Sui” wat “meestromen met het getij” betekent, weerspiegelt het de reis van een Unsui, een Zen-student die zijn meesters bezoekt. Het RYUSUI-model symboliseert deze moeiteloze stroom en moedigt de drager aan om veranderingen te omarmen en op natuurlijke en serene wijze door de stromingen van het leven te navigeren.


CHISOKU (MN31026): Weet dat het genoeg is. Waardeer wat je hebt en ken je plaats, zonder naar meer te verlangen dan je nodig hebt.

BYOUJOU (MN31027): “Byoujoushin kore dou” – Leef elke dag oprecht en authentiek, zonder jezelf te verliezen in oppervlakkige zorgen.

DENSHIN (MN31028): “Ishin denshin” – Communiceer vanuit je hart en geest zonder woorden. Handel met empathie en begrip voor anderen.

KYUNEN (MN31029): “Menpeki kyunen” – Geduld en doorzettingsvermogen zijn essentieel om je doelen te bereiken.

SHOSHIN (MN31031): “Shoshin fukai” – Om vooruitgang te boeken, moet je terugkeren naar de eerlijke en flexibele instelling die je in het begin had.

ICHIE (MN31032): “Ichigo Ichie” – Behandel elke ontmoeting met oprechtheid, wetende dat het misschien nooit meer zal gebeuren.

WAGANSE (MN31034): Een glimlach kost niets. Behandel anderen met een glimlach en verspreid geluk zonder er iets voor terug te verwachten.


Omarm Zen met Minamoto Eyewear


Elke Minamoto bril is een bewijs van de tijdloze principes van Zen, vervaardigd met precisie en een groot respect voor traditie. Door de Zen-filosofie in onze ontwerpen te integreren, bieden we een manier om de wereld helder, bedachtzaam en elegant te zien. Ervaar de essentie van Zen met Minamoto Eyewear en omarm een leven van eenvoud en diep bewustzijn.

MINAMOTO STORIES